Entrades populars

dimarts, 16 d’abril del 2013

Publicacions del nostre blog!

Espere que fins ara el nostre blog us hage sigut útil com a font d'informació, tant per a fer els vostres treballs com per a cercar dubtes o curiositats científiques en Internet.

Fins ara hem publicat el dimarts de cada setmana, doncs be, a partir d'ara farem les nostres publicacions CADA DUES SETMANES. SEMPRE EL DIMARTS.

Gràcies per la vostra col.laboració.

dimarts, 9 d’abril del 2013

Fem una petita reflexió



Avui dia, després de cinc segles seguim reconeixent el treball d'aquest gran científic com va ser Miguel Servet. Ho fem amb nombrosos homenatges com monuments, carrers o centres d'estudi amb el seu nom...

Tot a causa de la tasca que va realitzar i de la innovació que va suposar els seus estudis per a l'època.

Vosaltres creieu que es important que es recorde el treball que va realitzar tant Miguel Servet com tants altres científics?

dimarts, 2 d’abril del 2013

Finalitzem amb Miguel Servet

Com ja vam dir la setmana passada Miguel Servet va tenir fer grans descobriments relacionats amb la circulació pulmonar basant-se en els principis de Galé.
Alguns d'aquestes idees bàsiques de Galé eren:
- La sang eixia del cor cap als diferents òrgans del cos i hi tornava utilitzant el mateixos conductes .
- A més, va defensar que l'òrgan més important de la circulació era el fetge.

Miguel Servet , en canvi, va establir al s. XVI que la sang passava a través dels pulmons on rebia el que s'anomenava ''l'ànima''i a més va establir que la sang no utilitzaba els mateixos conductes per a anar als pulmons i per a tornar.
Aquesta va ser una teoria revolucionària per a l'època.

Podem arribar a la conclusió que Miguel Servet va ser un científic molt important de l'època que va fer nombrosos descobriments importants.

Miguel Servet teòleg

A més de la medicina Miguel Servet també practicava la teologia, i per aquest motiu es va introduir en la Reforma Protestant. Va participar activament en ella, sobre la qual va fer nombroses obres teòlogiques, entre altres es troben:

-  De los errrores acerca de la Trinidad: en aquesta obra dividida en 7 capítols Servet argumenta que la Santa Trinitat no té cap base Bíblica.

- Diàlogos sobre la Trinidad y de la Justicia.

A l'any 1546 Miguel Servet es va reunir amb el seu amic Calví amb una copia d'un dels seus treballs més importants al voltant de la Reforma.
Miguel Servet va ser acusat d'heregia per la seva participació en la Reforma i per els nombrosos estudis que havia realitzat al voltant del cos humà.

Posteriorment, en el seu viatge a Ginebra, va ser reconegut per les autoritats i fou detingut. Allí el vam sotmetre a un judicia en el qual el van declarar culpable dels càrrecs d'heretgia.
Finalment, va ser condemnat a la foguera el 27 d'octubre de 1553 als 44 anys.